Skip to main content

Research publications repository

    • čeština
    • English
  • English 
    • čeština
    • English
  • Login
View Item 
  •   CU Research Publications Repository
  • Vysokoškolské ústavy
  • Environment Center
  • View Item
  • CU Research Publications Repository
  • Vysokoškolské ústavy
  • Environment Center
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Metodika stanovení Nutriční stopy a její praktické využití v podmínkách ČR

( Methodology for calculating Nutritional Footprint and its practical use in the Czech Republic )

certified methodology
Creative Commons License IconCreative Commons BY IconCreative Commons SA Icon
published version
  • no other version
Thumbnail
File can be accessed.Get publication
Author
Kapitulčinová, DanaORCiD Profile - 0000-0002-7555-437XWoS Profile - H-9304-2016Scopus Profile - 25824282900
Jelínková, Zuzana
Havránek, MiroslavORCiD Profile - 0000-0003-2957-9338WoS Profile - P-4481-2016Scopus Profile - 56409749000
Zvěřinová, IvaORCiD Profile - 0000-0002-9440-0405WoS Profile - P-2008-2016Scopus Profile - 55345747500
Weinzettel, JanORCiD Profile - 0000-0001-8977-8385WoS Profile - A-3422-2010Scopus Profile - 24367581900

Show other authors

Publication date
2018
Metadata
Show full item record
Collections
  • Environment Center
Abstract
Metodický dokument popisuje výběr indikátorů dopadu na životní prostředí pro potraviny a jejich agregaci do jednoho integrovaného indikátoru environmentálního dopadu, tzv. Nutriční stopy. Funkční jednotkou je jedna porce pokrmu a uvedeny jsou také výživové hodnoty s ohledem na zdraví. Dokument obsahuje teoretické ukotvení a popis postupu výpočtu Nutriční stopy. Na základě pilotního testu konceptu v praxi jsou navrženy metodické postupy pro jeho využití a to zejména v oblasti vzdělávání (EVVO a VUR).
 
The methodological document describes the selection of environmental indicators for food items integrated in a single indicator of environmental impact, so-called Nutritional Footprint. The functional unit is one portion of a meal and nutritional values with respect to health are also provided. The document includes theoretical grounding and description of the Nutritional Footprint calculation. Based on a pilot testing of the concept methodological approaches to its practical use are suggested, especially for its use in education (EE and ESD).
Show in other languages
Keywords
Nutriční stopa, životní prostředí, výživa a zdraví, vzdělávání a osvěta
 
Nutritional Footprint, environment, nutrition and health, education
Show in other languages
Permanent link
https://hdl.handle.net/20.500.14178/2428
License

Full text of this result is licensed under: Creative Commons Uveďte původ-Zachovejte licenci 3.0 CZ

Show license terms

xmlui.dri2xhtml.METS-1.0.item-publication-version-

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

About Repository

About This RepositoryResearch outputs typologyRequired metadataDisclaimerCC Linceses

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsWorkplacesBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionWorkplacesBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV